Україна розраховує на допомогу Австрії у відбудові та розмінуванні - Шмигаль

Україна розраховує на допомогу Австрії у відбудові та розмінуванні - Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр міністр Денис Шмигаль у розмові з федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером наголосив, що Україна розраховує на допомогу у відбудові та гуманітарному розмінуванні.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль написав у Телеграмі.

Глава уряду наголосив, що Австрія — серед країн, які допомогли Україні подолати цю зиму та енергетичний терор росії.

«У розмові з федеральним канцлером Карлом Негаммером подякував за 10 млн євро на відновлення енергетики, допомогу з обладнанням та генераторами. Обговорили підтримку у відновленні України. Розраховуємо на допомогу Австрії у відбудові інфраструктури та гуманітарному розмінуванні», - зазначив Шмигаль.

За його словами, також під час розмови окремо було приділено увагу ситуації на ЗАЕС та посиленню санкцій проти агресора, зокрема унеможливленню обходу росією вже запроваджених обмежень.

Як повідомляв Укрінформ, станом на кінець грудня 2022 року Фонд енергетичної підтримки України, який створений при Секретаріаті Енергетичного співтовариства, закумулював 155 млн євро.

Читайте також: Піротехники від початку війни з рф провели понад 325 тисяч розмінувань

16 грудня повідомлялося, що Австрія виділяє 5 млн євро у фонд, створений з метою акумулювання коштів донорів на закупівлі необхідного обладнання для українських енергетичних компаній.

Крім того, 1 лютого стало відомо, що Австрія виділяє ще п'ять мільйонів євро у Фонд енергетичної підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-