Перед офісом канцлера Німеччини провели акцію з вимогою надати Україні танки

Перед офісом канцлера Німеччини провели акцію з вимогою надати Україні танки

Відео
Укрінформ
Українські активісти влаштували акцію у центрі Берліна перед Відомством федерального канцлера, вимагаючи надати Україні танки. 

Організатори назвали акцію Free the Leopards! («Звільніть леопардів!»), передає Укрінформ.

До українців доєдналися друзі з Німеччини, Польщі, Грузії та інших країн – загалом кількасот людей.

Вони нагадали, що українські воїни мужньо тримають лінію фронту і крок за кроком, місяць за місяцем звільняють українські землі. 

«Ми кажемо: «Герої не вмирають», щоб нагадати, що їхня мужність і боротьба за свободу і демократію ніколи не будуть забуті. Але, на жаль, герої гинуть – щодня», - заявили представники громадської організації Vitsche Berlin, однієї з організаторів акції. 

Від обстрілів також страждає українське цивільне населення, особливо на окупованих територіях та поблизу лінії фронту. Села та міста постійно обстрілюються та знищуються, - нагадали учасники мітингу перед офісом глави уряду ФРН, та дорікнули йому гальмуванням питання надання Україні бойових танків.

«Що потрібно Україні, аби звільнити людей від окупації з якомога меншими втратами? Бойові машини піхоти та бойові танки! Ми дякуємо уряду Німеччини за рішення нарешті надати БМП Marder Україні. Але нам також потрібні «Леопарди». Кожен день, який минає у роздумах – це день, коли гинуть люди; трагедії, яким можна було б запобігти», - говорилось на акції. 

Читайте також: Віцепрем’єр Німеччини — про передачу танків Україні: Рішення має бути ухвалене швидко

У суботу акція «Free the Leopards!» пройде у Мюнхені.

Як повідомлялось, у першій половині дня на військовій базі «Рамштайн» відбулася зустріч Контактної групи з допомоги Україні, під час якої очікувалася домовленість про надання Україні бойових танків. Але цього не сталося. Утім, як заявили учасники зустрічі, консультації буде продовжено.

Фото: Катерина Хоменко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-