Президентка Єврокомісії підтримала міжнародну акцію солідарності «Світло для України»

Президентка Єврокомісії підтримала міжнародну акцію солідарності «Світло для України»

Відео
Укрінформ
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн привітала міжнародну ініціативу, за якою 21 грудня на знак солідарності з Україною у столицях та у визначних європейських містах на годину вимкнули вуличне освітлення.

Як повідомляє Укрінформ, відповідне повідомлення Урсула фон дер Ляєн оприлюднила на власній сторінці у Twitter.

«росія продовжує бити по енергетичній інфраструктурі, щоб занурити Україну у темряву. Дорогий Президент України Зеленський @ZelenskyyUa , ви закликали світ вимкнути все освітлення 21 грудня ввечері на знак солідарності з народом України, щоб запалити вогник в серцях українців. Ми вас почули.). 21 грудня (найкоротший день та найдовша ніч року), о 20:00, Інституції ЄС приєднаються до кампанії #LightUpUkraine (Світло для України)», - написала президентка Єврокомісії.

Як уточнили для Укрінформу у Представництві України при ЄС, до акції «Година з Україну» приєдналися Європейський Парламент (включаючи всі будівлі в Брюсселі, Страсбурзі та у Люксембурзі, Європейська Комісія, всі представництва ЄС в країнах-членах.

Як повідомляє Укрінформ, 21 грудня на знак солідарності з Україною на годину у темряву також занурилася штаб-квартира НАТО.

Читайте також: Україна отримає ще понад 10 тисяч терміналів Starlink - Федоров

Ініціатором акції "Година за Україну" стали Президент України Володимир Зеленський, архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі та мер Лондона Садік Хан. Акції проводиться за підтримки Міністерства закордонних справ України та благодійної платформи UNITED24.

Як вже повідомлялося, російський агресор намагається зруйнувати критично важливу енергетичну інфраструктуру України, занурити українців у холод та темряву, та підірвати їх волю до спротиву агресії. Такі дії російських загарбників лише зміцнюють рішучість українського народу у захисті власної волі, незалежності, суверенітету, та рідної землі. Боротьба України проти російської агресії викликає широку солідарність по усьому світу, суттєву й відчутну підтримку України у реалізації її права на самооборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-