Латвійський благодійний марафон за день зібрав понад €85 тисяч на допомогу українським дітям

Латвійський благодійний марафон за день зібрав понад €85 тисяч на допомогу українським дітям

Укрінформ
У Латвії 16 грудня стартував традиційний благодійний марафон Dod pieci!/Дай п’ять, цьогоріч присвячений допомозі українським дітям-біженцям, які перебувають у цій країні.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на національного мовника LSM, у перший же день станом на 18:00 п’ятниці було зібрано 85 781 євро. 

Наразі один з партнерів марафону, латвійська благодійна платформа Ziedot.lv, отримала близько 90 заявок на допомогу у придбанні різноманітних товарів та послуг, необхідних дітям українських біженців у Латвії.

Спеціально для марафону в центрі Старої Риги, на Домській площі, була збудована скляна студія, в якій на 158 годин замкнені діджеї та ведучі ефіру Latvijas Radio 5 – Pieci.lv Лінда Самсонова та Марта Ґрігале, а також запрошений діджей-музикант Едгарс Вілцанс. Упродовж шести з половиною діб вони транслюватимуть у прямому ефірі лише пісні, обрані в обмін на пожертвування розміром не менше 5 євро.

Читайте також: Латвійський TV3 розірве договір оренди з телеканалом «Дождь»

У день відкриття марафону до студії зокрема завітали президент Латвії Егілс Левітс, керівниця Ziedot.lv Рута Діманта, родина Дроздових з України, латвійські музиканти Goran Gora, гурту Astro'n'out та Musiqq, Latvian Voices, дует Čipsis un Dullais та інші.

Тут також був посол України в Латвії Олександр Міщенко. Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на відкритті марафону він подякував Латвії та всьому латвійському народу за підтримку України під час боротьби з країною-терористом росією, закликав латвійське суспільство до подальшої допомоги Україні, в тому числі за допомогою Dod pieci!

Читайте також: Новий уряд Латвії задає нові стандарти у підтримці України

Основоположник «Дай п'ять!» діджей Томс Гревіньш цього року знову став «діджеєм, що біжить». Планується, що паралельно благодійного радіомарафону він пробіжить сім справжніх 42-кілометрових дистанцій, щоб залучити додаткові пожертвування на потреби дітей українських біженців у всій Латвії.

Зробити пожертву в рамках марафону можна багатьма способами. Найпоширеніший – зайшовши на його сайт, який має й україномовний варіант.

Цього року благодійний марафон завершиться увечері 22 грудня.

Читайте також: Латвійці зможуть передати різдвяні подарунки українським дітям - у країні запустили акцію

Минулого року за перші 30 години Dod pieci! в рамках акції було зібрано 53 856 євро. Тоді кошти збирали на підтримку людей із порушеннями зору, слуху чи рухової функції.

Фото: Romāns Žukovs / Latvijas Radio

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-