Латвійський TV3 розірве договір оренди з телеканалом «Дождь»

Латвійський TV3 розірве договір оренди з телеканалом «Дождь»

Укрінформ
Студія латвійського телеканалу TV3, із приміщень якої транслювався TV Rain або "Дождь", розірве договір оренди із цим телеканалом.

Як передає Укрінформ, це підтвердив порталу Delfi представник TV3 Карліс Позняков.

Він пояснив, що частина редакції "Дождя" орендує окремі приміщення у будівлі, оскільки в той час, коли телеканал хотів розпочати роботу в Латвії, TV3 вважав важливим кроком дати можливість незалежним опозиційним російським ЗМІ продовжувати роботу з огляду на те, що вони отримали необхідні дозволи та ліцензії для діяльності ціна в Латвії.

Читайте також: Литва заборонила пропаганду тоталітарних і авторитарних режимів

"На підставі рішення Національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) анулювати ліцензію "Дождю" ми не бачимо можливості подальшого надання приміщення для носія, у зв'язку з чим договір оренди буде розірвано і приміщення планується звільнити в січні", – сказав Позняков.

Нагадаємо: 6 грудня Національна рада з електронних ЗМІ Латвії відкликала у телеканалу «Дождь» ліцензію на мовлення після закликів надавати допомогу російським військовим, які ведуть загарбницьку війну в Україні. До цього канал отримав два попередження та був оштрафований за ігнорування стандартної вимоги до всіх ЗМІ щодо обов'язкового титрування програм державною мовою та демонстрацію в ефірі карти росії, де незаконно «анексований» Крим був включений до складу рф.

Читайте також: Міграційна служба Латвії просить від «Дождя» пояснень про співробітників із робочими візами

Як повідомляв національний мовник LSM, «Дождь» сподівається повернутися до мовлення в Латвії й зараз працює над виправленням скоєних порушень. Це випливає зі сказаного головним редактором «Дождя» Тихоном Дзядком на прес-конференції 9 грудня.

Причім латвійське Управління у справах громадянства та міграції звернулося до "Дождя" з проханням роз'яснити до 20 грудня, чим після рішення NEPLP про анулювання ліцензії на мовлення займатимуться працівники, які раніше отримали у Латвії робочі візи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-