Рішення Європарламенту допоможе Україні пережити війну і почати відновлення – Мецола

Рішення Європарламенту допоможе Україні пережити війну і почати відновлення – Мецола

Укрінформ
Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола привітала рішення Європарламенту, який підтримав пропозицію про виділення Україні надзвичайної макрофінансової допомоги (МФД+) в обсязі 18 мільярдів євро.

Про це вона написала у Твіттері, передає Укрінформ.

“З рекордною швидкістю Європарламент щойно схвалив 18 мільярдів євро для того, щоб Україна пережила війну і почала відновлення. Через 9 місяців жорстокої війни, яку веде Кремль, наша підтримка України тільки посилюється. Ми стоятимемо на своєму”, - заявила вона.

Як повідомлялося, 22 листопада Європарламент погодився розглянути питання щодо надання Україні надзвичайної макрофінансової допомоги у 2023 році в обсязі 18 мільярдів євро.

9 листопада Європейська комісія оголосила план надання Україні регулярної макрофінансової допомоги МФД+ протягом 2023 року в обсязі до 1,5 мільярда євро щомісяця.

Ця допомога буде надаватися у формі довгострокового кредиту, з терміном погашення 30 років, з можливість продовження до 35 років, на вигідних умовах. Перші виплати з погашення цього кредиту Україна має розпочати з 2033 року.

Надання кредиту обумовлені продовженням реформ, зокрема, у верховенстві права та у боротьбі з корупцією, а також розглядається як практична допомога Україні для здійснення перетворень у рамках наближення до членства в ЄС.

Читайте також: Європарламент визнав росію державою-спонсором тероризму

У четвер Європейський Парламент більшістю голосів підтримав пропозицію Єврокомісії та ухвалив рішення щодо виділення для України надзвичайної макрофінансової допомоги (МФД+) в обсязі 18 мільярдів євро, з розрахунку 1,5 мільярда євро щомісяця протягом наступного року, для підтримки стійкості держави в умовах російської агресії та для виконання ключових соціальних функцій.

«За» таке рішення проголосували 507 депутатів, проти – 38, ще 26 європейських політиків утрималися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-