Бельгійські депутати відвідали виставку фоторобіт журналіста Макса Левіна

Бельгійські депутати відвідали виставку фоторобіт журналіста Макса Левіна

Фото
Укрінформ
Депутати Палати Представників і Сенату Парламенту Бельгії відвідали виставку фоторобіт загиблого українського журналіста Макса Левіна.

Про це у Телеграмі поінформував Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

«Спільно з депутатами Палати Представників та Сенату Парламенту Бельгії відвідали виставку фоторобіт журналіста Макса Левіна. Українець знімав війну впродовж 8 років, від самого її початку. Висвітлював Революцію Гідності, у дні найзапекліших протистоянь був на Майдані, виходив разом з військовими з Іловайська», - відзначив омбудсмен.

Він процитував слова Левіна - що кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну.

Лубінець нагадав, що вбитого Левіна 1 квітня 2022 року після тривалих пошуків було знайдено у районі села Гута Межигірська на Київщині, яка в березні 2022 року була зайнята росіянами.

Міжнародні журналісти-розслідувачі повідомили, що висока ймовірність того, що Левіна катували перед вбивством. У Левіна залишилося четверо неповнолітніх синів.

Омбудсмен зазначив, що більшість документальних проєктів Левіна були пов'язані з війною в Україні.

Читайте також: У столиці Албанії відкрили виставку загиблого українського фотожурналіста Макса Левіна

Як повідомлялося, фотожурналіст Макс Левін висвітлював російсько-українську війну 2022 року.

Зв'язок із Левіним був втрачений 13 березня, коли він поїхав у село Гута-Межигірська Вишгородського району Київської області документувати наслідки російської агресії.

1 квітня після тривалих пошуків поліція виявила тіло фотожурналіста з вогнепальними пораненнями. За даними прокуратури, Левіна вбили військовослужбовці збройних сил рф двома пострілами зі стрілецької зброї.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час висвітлення російської агресії, 3 квітня Левін був посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Фото: Дмитро Лубінець/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-