Реакцією США на масовану російську атаку буде потужна військова підтримка України - Волкер

Реакцією США на масовану російську атаку буде потужна військова підтримка України - Волкер

Укрінформ
Спеціальний представник уряду США з питань України у 2017-2019 роках посол Курт Волкер прогнозує, що реакцією США на вибухи в Польщі буде розслідування військових злочинів росії і потужна військова підтримка України.

Таку думку дипломат висловив під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму з серії «Боротьба за Україну», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що реакція (на вибухи в Польщі, - ред.) буде потужною, бо Адміністрація Байдена прихильна до того, аби розслідувати військові злочини. Адміністрація буде продовжувати розслідувати військові злочини, де б вони не були скоєні. Вона продовжуватиме потужну військову підтримку України. Пакет допомоги буде великий і доволі швидко», - сказав Волкер.

Він додав, що ставлення до дій путіна вже сформоване: Україна має звільнити свої території, а очільник кремля мусить зрозуміти, що він програє, російський істеблішмент і російські люди також повинні усвідомити, що вони переможені.

Читайте також: Столтенберг збирає Північноатлантичну раду у зв’язку із вибухами в Польщі

«Ми бачимо, що путін перенапружився. В нього є цілі, яких він не може досягти, але він не хоче відступити і цим послаблює всю країну. Це процес, який усі бачать, і ця динаміка продовжуватиме розгортатися, перш ніж ми побачимо будь-які рішення чи розв’язання цього конфлікту», - спрогнозував Волкер.

Коментуючи недавню зустріч в Анкарі між директором ЦРУ Вільямом Бернсом та головою служби зовнішньої розвідки росії сергієм наришкіним і її потенційний вплив на поведінку кремля, посол зауважив, що, на його думку, «зараз не на часі такі розмови».

«Я думаю, що факти «на землі» будуть показувати, що відбуватиметься з росією, яким чином Україна буде продовжувати отримувати підтримку і як успішно вона звільнятиме свою територію. А росії це треба «перетравити», з цим доведеться змиритися», - вважає колишній спецпредставник уряду США з питань України.

Водночас він висловив думку, що важливо тримати відкритими канали комунікації.

«Ми знаємо, що путіна вже практично ізольовано. Але потрібні хоч якісь співрозмовники, які вірно і правдиво почують і абсолютно вірно передадуть йому (путіну. – ред.) сигнали від США. Але ще раз повторю, що це зараз не на часі», - резюмував Волкер.

Читайте також: У небі Польщі було три літаки НАТО в момент падіння ракети виробництва рф - Defense Express

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинули дві людини. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Західні ЗМІ із посиланням на джерела у розвідувальних органах повідомили, що інцидент міг статися внаслідок того, що дві російські ракети перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною.

Раніше повідомлялося, що Президент США Джо Байден просить Конгрес виділити Україні понад 37 млрд доларів екстреної допомоги. З цих коштів $21,7 млрд має бути спрямовано на військову, розвідувальну та іншу оборонну підтримку, $14,5 млрд - на гуманітарну допомогу й підтримку функціонування українського уряду, $900 млн - на охорону здоров'я та підтримку українців, які проживають у США, а також $626 млн - на підтримку ядерної безпеки України й модернізацію стратегічного резерву нафти та нафтопродуктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-