Понад 20 країн цьогоріч прийняли на відпочинок українських дітей - Зеленська

Понад 20 країн цьогоріч прийняли на відпочинок українських дітей - Зеленська

Фото
Укрінформ
На прохання дружини Президента Олени Зеленської щодо організації літнього відпочинку для українських дітей відгукнулися понад 20 держав.

Про це перша леді повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Три місяці тому я звернулася до колег – перших леді – та наших посольств у різних країнах з проханням організувати для українських дітей літній відпочинок. Щоб попри війну вони відчули літо, безтурботність, дитинство. Відгукнулися понад 20 держав!” - зазначила Зеленська.

За її словами, Латвія, Хорватія, Литва, Іспанія, Грузія, Греція, Словенія, ФРН, Швеція, Швейцарія, Чехія, Австрія, Італія, Кіпр, Португалія, Чорногорія, Албанія, Естонія, Фінляндія, Туреччина, Молдова, Японія організували літні табори, екскурсії, розваги, реабілітацію для тисяч маленьких українців.

Читайте також: Зеленська вручила премію ЮНІСЕФ молодим волонтерам

“Завжди кажу, що окреме завдання дорослих зараз – відвоювати для наших дітей дитинство, повернути їм те, що забрала російська агресія: відчуття безпеки й довіру до світу та його можливостей, відкритих перед ними. Гадаю, завдяки зусиллям стількох країн і наших посольств це вдалося. Дякую всім причетним за літо для наших дітей!” - додала дружина Президента.

Як повідомлялося, у Фінляндії за дві зміни 180 українських дітей відпочили у літньому таборі, ініціатором якого була перша леді Єнні Хаукіо.

Фото: Олена Зеленська, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-