Міністри оборони США й Італії обговорили спільну підтримку України

Міністри оборони США й Італії обговорили спільну підтримку України

Фото
Укрінформ
Глави оборонних відомств США й Італії провели зустріч, одне з головних питань якої стосувалася реагування на агресію рф проти України, а також спільних зусиль на підтримку нашої держави.

Про це повідомили в міністерстві оборони США, передає Укрінформ.

«Сьогоднішня зустріч підкреслює важливість наших трансатлантичних відносин для спільної єдності й безпеки. Це особливо важливо, коли Україна продовжує давати відсіч неспровокованому й невиправданому вторгненню росії», - зазначив глава оборонного відомства США Ллойд Остін.

Він також висловив вдячність італійському колезі Лоренцо Гуеріні за зусилля його країни на підтримку України у протистоянні російській агресії.

Сторони також обговорили інші питання, в тому числі участь у міжнародних операціях, зокрема в Африці.

Читайте також: Італія розглядає можливість надання Україні гаубиць – Рютте

Як повідомлялося, у четвер політична ситуація в Італії загострилася після того, як прем’єр-міністр країни Маріо Драгі подав у відставку, а президент не прийняв її. Напруження виникло на тлі відмови провладної партії «Рух 5 зірок» підтримати чинного главу уряду під час голосування за вотум довіри.

«Рух 5 зірок», який на загальних виборах в Італії в 2018 році набрав велику кількість голосів, декларував здебільшого популістські гасла. Відтоді партія суттєво втратила народну підтримку. Її також залишили кілька відомих членів, зокрема міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо, який не погодився з рішенням партії не підтримувати резолюцію про допомогу Україні.

Фото: defense.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-