Нідерланди й надалі стоятимуть пліч-о-пліч з Україною - глава МЗС

Нідерланди й надалі стоятимуть пліч-о-пліч з Україною - глава МЗС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра наголосив, що Нідерланди й надалі підтримуватимуть Україну.

Про це він сказав на брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Гаазі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Минулого тижня я відвідав Ірпінь і на власні очі побачив, які там руйнування. І це ще більше мотивує мене особисто, нідерландський уряд, нідерландців стояти пліч-о-пліч з Україною. Робити все можливе, зокрема, допомагати Україні зброєю, санкціями, надавати гуманітарну підтримку і допомагати тим, хто був змушений через війну тікати з країни, шукаючи безпеки”, - сказав він.

Читайте також: Кулеба розраховує, що уряд Нідерландів знайде шляхи підтримки євроінтеграції України

Він також наголосив, що злочини, які були вчинені на території України, “не можуть і не повинні залишатися безкарними”. А ще підкреслив, що Нідерланди робитимуть все можливе, щоб здійснилося правосуддя.

“Ми маємо усіляко підтримувати, щоб забезпечити справедливість для всіх постраждалих від війни в Україні”, - сказав він.

Гукстра зазначив, що Нідерланди відправили в Україну велику команду слідчих, експертів-криміналістів Міжнародного кримінального суду (МКС) для розслідування злочинів рф.

Він також підкреслив, що захоплюється українським народом.

Читайте також: Зеленський запропонував Нідерландам і Німеччині долучитися до відбудови України

Як повідомлялося, Кулеба 17-18 травня перебуватиме в Гаазі, де на продовження діалогу лідерів України та Нідерландів проведе зустрічі з членами уряду та парламенту. Сторони скоординують кроки для посилення обороноздатності Української держави, розширення санкцій проти росії та зміцнення Європейського Союзу.

Під час візиту до Нідерландів Кулеба також приділить окрему увагу просуванню позовів України проти рф у міжнародних судових інстанціях для притягнення росії до відповідальності за її злочини проти України та українського народу.

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра 10 травня відвідав з візитом Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-