Глава Мінфіну США закликала Європу збільшити допомогу Україні

Глава Мінфіну США закликала Європу збільшити допомогу Україні

Укрінформ
Міністр фінансів США Джанет Єллен закликала лідерів європейських країн збільшити фінансову допомогу Україні на тлі російської агресії.

Про це вона заявила на Брюссельському економічному форумі 2022, передає Укрінформ із посиланням на американський мінфін.

«Щиро прошу всіх наших партнерів приєднатися до нас у збільшенні фінансової підтримки Україні. Наші спільні зусилля мають вирішальне значення для того, щоб українська демократія переважала над агресію путіна», - сказала Єллен.

Вона звернула увагу на те, що впродовж кількох місяців, поки не відновиться система зі стягнення податків, Україні потрібні будуть бюджетні кошти для оплати праці солдатів, службовців, виплати пенсій, а також для функціонування економіки, яка задовольняє основні потреби громадян.

«У найкоротші терміни Україні потрібно буде відновлювати критично важливі комунікації та послуги. Зрештою, Україні знадобиться величезна підтримка та приватні інвестиції для реконструкції, подібно до плану відновлення в Європі після 1945 року. Україні доведеться робити це крок за кроком, але ми можемо допомогти сьогодні. Зрозуміло, що двостороння та багатостороння підтримка, які вже оголошені, не буде достатньою для задоволення потреб України навіть у короткостроковій перспективі», - зазначила Єллен.

Читайте також: Міністр фінансів ФРН не проти ідеї конфіскації грошей центробанку росії

Як повідомляв Укрінформ, на розгляді Сенату США перебуває законопроєкт, який передбачає виділення майже $40 мільярдів на протистояння російській агресії проти України.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-