У головному соборі Відня помолилися за жертв Другої світової та російсько-української війни

У головному соборі Відня помолилися за жертв Другої світової та російсько-української війни

Фото
Укрінформ
В архієпископському кафедральному Соборі Святого Штефана у неділю у Відні пройшла поминальна меса за жертвами Другої світової війни та тисячами українців, загиблих у розв’язаній росією війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці у Фейсбуці посольства України в Австрії.

"З нагоди 77-ї річниці визволення від націонал-соціалізму та закінчення Другої світової війни в Європі за ініціативи Посла України в Республіці Австрія Василя Химинця відбулася молитва за жертвами війни у Соборі Святого Штефана. Це була особлива поминальна меса і за упокій душ тисяч невинних українців, які загинули через розв'язану росією загарбницьку війну проти України", - йдеться у повідомленні.

Очолив месу пастор кафедрального собору Святого Штефана Тоні Фабер разом з генеральним вікарієм Юрієм Коласою та отцем Любомиром Дуткою.

У заході взяли участь федеральний міністр закордонних справ Республіки Австрія Александр Шалленберг, державний секретар Федеральної канцелярії Республіки Австрія Клаудія Плакольм, представники австрійського політикуму, дипломатичних та громадських кіл, а також української громади.

Читайте також: День Європи у Відні пройшов під знаком України

Як відомо, 24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Фото: Botschaft der Ukraine in Österreich, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-