Хорватія у рамках конференції донорів виділяє Україні ще €5 мільйонів

Хорватія у рамках конференції донорів виділяє Україні ще €5 мільйонів

Укрінформ
Хорватія підтримує і буде підтримувати Україну, бо розуміє, що таке бути жертвою агресії і виділяє на допомогу ще 5 мільйонів євро.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович на Конференції донорів для допомоги Україні, що відбувається у Варшаві.

"Хорватія знає, що таке бути жертвою агресії, і тому ми тут, з вами. І ми будемо стояти з вами до тих пір, допоки потрібно", - заявив Пленкович.

Він повідомив, що Хорватія виділяє в рамках Конференції донорів для допомоги Україні ще 5 млн євро. І це є лише "частиною нашої послідовної політичної, гуманітарної, технічної та військової допомоги, яку ми вам надаємо".

Прем'єр зазначив, що російська агресія "вражає українських жінок, дітей та літніх людей, цивільне населення чи військових, українські будинки та інфраструктуру, також вона спрямована проти української ідентичності та української свободи".

Читайте також: Хорватія висилає 24 співробітників російського посольства

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Варшаві проходить Конференція донорів для допомоги Україні. Ініціаторами події є прем’єр-міністри Польщі і Швеції Матеуш Моравецький і Магдалена Андерссон. Метою конференції є збір коштів на зростаючі гуманітарні потреби України. Польща та Швеція таким чином хочуть заохотити своїх партнерів спільно реагувати на складну гуманітарну ситуацію в Україні. Партнери події - президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської ради Шарль Мішель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-