Латвія відправила в Україну 11 автобусів з гумдопомогою

Латвія відправила в Україну 11 автобусів з гумдопомогою

Фото
Укрінформ
У вівторок після урочистої церемонії в Ризі до столиці України вирушили 11 автобусів Mercedes-Benz, подаровані Ризькою мерією, з гуманітарною допомогою для жителів Києва і Київської області, які постраждали від російської окупації.

Про це розповів кореспондентові Укрінформу Посол України в Латвії Олександр Міщенко.

«Це один з низки проєктів допомоги Латвії та латвійських самоврядувань нашій державі, яка разом зі світовою спільнотою бореться проти кривавої путінської агресії. Рішенням Ризької міської ради 11 автобусів було передано місту-побратиму Києву для підтримки міської інфраструктури, що постраждала внаслідок російських бомбардувань», - зазначив Міщенко.

Латвія відправила в Україну 11 автобусів з гумдопомогою/Фото: Посольство України в Латвії

Далі, за його словами, було б нерозумно, нетехнологічно везти ці габаритні автобуси пустими. Тому в Ризі кілька днів проводився збір гуманітарної допомоги (для цього в різних районах міста були відкрити пункти збору) - медикаментів, продовольчих товарів, засобів гігієни, одягу, дитячого харчування, інших дитячих товарів, побутових приладів, корму для домашніх тварин тощо.

Читайте також: Мінагрополітики вивчає можливості експорту агропродукції через латвійські порти

Після прибуття до столиці України зазначені автобуси за участю віцемера Риги Едвардса Смілтенса будуть передані голові Київської міської адміністрації – Віталію Кличку. Гуманітарна акція стала можливою завдяки злагодженій спільній роботі Посольства України в Латвії, мерії Риги та латвійського благодійного фонду Ziedot.lv.

Відповідно Посол України висловив щиру подяку працівникам і керівництву Ризької мерії, муніципального підприємства громадського транспорту Rіgas satiksme, латвійського благодійного фонду Ziedot.lv.

Читайте також: Латвія підтвердила готовність надавати всю необхідну допомогу українським біженцям

Наостанок Міщенко додав, що зв’язки між містами і регіонами України та Латвії міцніють на всіх рівнях і в різних сферах. Зокрема, сьогодні ж відбулася онлайн-зустріч представників місцевого самоврядування України та Латвії, на якій обговорили стан та перспективи розвитку співпраці. Особливий наголос зробили на допомозі Латвії українським біженцям. «На даний час у Латвії вже перебуває понад 25 тисяч українців, які прибули сюди після 24 лютого… Також під час онлайн-зустрічі, в рамках програми міст-побратимів, було підписано Угоду про співпрацю між українським містом Косів та латвійською Кулдигою», - зазначив український дипломат.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог робить масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ дають відсіч російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-