Британія заборонила експорт шпигунського обладнання до рф та скасовує мито на українські товари

Британія заборонила експорт шпигунського обладнання до рф та скасовує мито на українські товари

Укрінформ
Велика Британія заборонила експорт до рф електронного обладнання, яке може використовуватися для перехоплення комунікацій та шпигування за українцями.

Про це пише BBC, передає Укрінформ.

Окрім обладнання, яке використовується для перехоплення та моніторингу зв’язку, Британія раніше заборонила експорт предметів розкоші, авіаційного та космічного обладнання, предметів для нафтопереробки та передових технологій, таких як квантові обчислення.

Британський уряд також оголосив, що країна скасує мито та котирування на товари з України у межах чинної угоди про вільну торгівлю у відповідь на прохання президента Володимира Зеленського підтримати економіку країни під час війни.

Читайте також: Британія передасть Україні БМП Stormer

Це рішення стосується ключових українських експортних товарів, таких як ячмінь, мед, птиця тощо. Нині мито на імпортований український товар становить близько 22%. Рішення пропонували запровадити односторонньо, але Україна, ймовірно, відповість взаємними діями.

Спочатку тарифи скасують на 12 місяців, але потім рішення можуть подовжити.

Крім того, британський уряд анонсував подальші заборони на експорт товарів до рф, зокрема готівки, товарів морської сфери, а також товарів, пов'язані з енергетикою.

Читайте також: Раді пропонують заборонити ввезення і продаж ліків, вироблених на території росії та білорусі

Також Британія подарує Україні 22 нові машини швидкої допомоги та медичне обладнання за запитом уряду. До того до України вже відправили 20 таких машин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-