USAID може стати надійним партнером України у підтримці населення - Шмигаль

USAID може стати надійним партнером України у підтримці населення - Шмигаль

Фото
Укрінформ
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) може стати одним з основних партнерів України у питанні підтримки людей.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі у Вашингтоні з адміністратором Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Самантою Пауер, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

Як зазначається, сторони скоординували шляхи подолання викликів, із якими стикнулася Україна та її жителі. Зокрема, йшлося про громадян, що перебувають на лінії фронту або на тимчасово окупованих територіях і потребують допомоги від держави й світової спільноти.

Читайте також: Шмигаль обговорив із міністром транспорту США відновлення української інфраструктури

«З боку уряду ми докладаємо багато зусиль для підтримки цих людей та залучаємо міжнародні організації. USAID може стати надійним партнером у розв’язанні гуманітарних і соціальних питань. Закликаю міжнародне співтовариство взяти на себе лідерство, аби запобігти гуманітарній катастрофі та сприяти тиску на росію в розблокуванні логістичних шляхів», — зазначив Шмигаль.

Він наголосив на готовності уряду координувати гуманітарну діяльність організацій, аби задовольнити потреби людей, які найбільше того потребують.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з адміністраторкою USAID Самантою Пауер / Фото: Урядовий портал

Прем’єр-міністр також подякував США та USAID за послідовну підтримку України й особисто Саманті Пауер за розуміння реальної ситуації в країні.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 21- 22 квітня перебуває з робочим візитом у Вашингтоні Глава уряду бере участь у засіданні міністерського рівня в межах The 2022 Spring Meetings Міжнародного валютного фонду та Світового банку. Шмигаль також проводить зустрічі з представниками Конгресу, керівниками міжнародних фінансових та гуманітарних організацій, міністрами США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-