Зеленська закликала світ вимагати відповідальності від лідерів за роки «мовчазного спостереження» за режимом путіна

Зеленська закликала світ вимагати відповідальності від лідерів за роки «мовчазного спостереження» за режимом путіна

Укрінформ
Перша леді України закликала громадян усього світу вимагати відповідальності від керівництва своїх країн за «мовчазне спостереження» за путінським режимом у росії, що дозволило йому зміцнюватися, та дії якого призводять до руйнувань та загибелі невинних жертв в Україні.

Як повідомляє Укрінформ про це перша леді України Олена Зеленська написала під час спілкування з ABC News.

Звертаючись до світової спільноти, зокрема країн ЄС та НАТО, Зеленська закликала посилити санкції проти росії, ввести заборону для польотів над Україною або надати нам літаки для захисту неба.

«Здогадуюся, мій меседж дуже схожий на той, який транслює весь світ. Лише два прості слова: «зупиніть війну», - написала Зеленська.

Видання зазначає, що дружина Президента України не могла розмовляти по телефону чи особисто через високі ризики безпеки.

Зеленська звернулася до «громадян Америки, Європи та всього світу» з проханням вимагати від лідерів країн бути відповідальними за «мовчазне спостереження десятиліттями за тим, як режим, де не можна висловити свою думку, де націю перетворили на рабів, зростав і зміцнювався».

Вона наголосила на тому, що Україна та українці, в т.ч. мирні жителі, платять дуже високу ціну за мовчання та вагання світових лідерів.

«Сьогодні ключові життєві рішення приймаються в кабінетах людей, яких ви обрали лідерами у своїх країнах. Це ви, які дали і надаєте право діяти від вашого імені. І коли вони не діють, коли вони дозволяють нашим дітям вмирати - це ви є тими, хто дає їм це право», - цитує видання меседж Зеленської.

За її словами, для Заходу «важливо» зрозуміти, що Україна «зараз захищає Європу та наші спільні цінності». Дії росії в Україні вона називає геноцидом українського народу.

«Мільйони людей страждають у Маріуполі, Харкові, Ірпіні, Сумах та інших містах. У них немає води, їжі та ліків. Російські солдати блокують гуманітарну допомогу. Ми повинні це зупинити. Кажучи «ми», маю на увазі весь світ», - закликала Зеленська.

Перша леді України наполягає на посиленні санкцій проти росії з боку США та ЄС. Також від імені всього народу України закликає НАТО «закрити небо над Україною або хоча б надати нам літаки для захисту неба».

«Прошу підтримати українських жінок і дітей, які врятувалися від війни і шукають притулок у вашій країні… У ці дні життєво важливий кожен акт доброти та гуманізму, в той час як ми відважно боремося за свободу України, Європи, усього світу», - звернулася Олена Зеленська до американських жінок.

Вона зізналася, що як кожна жінка в Україні, боїться за свого чоловіка та молиться за його безпеку.

«Щоранку перед тим, як подзвонити йому, я молюся, щоб все було добре. Я також знаю, який він сильний і витривалий. Він здатний протистояти будь-чому, особливо коли захищає людей і речі, які він любить», - написала Олена Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Перша леді України Олена Зеленська закликала Міжнародний комітет Червоного Хреста, Організацію Об’єднаних Націй та Організацію з безпеки і співробітництва в Європі розпочати роботу з організації гуманітарних коридорів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-