Ми об'єднали Європу на вищому рівні, ніж офіційний – Зеленський

Ми об'єднали Європу на вищому рівні, ніж офіційний – Зеленський

Укрінформ
Україна об'єднала Європу на вищому рівні, ніж офіційний.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у зверненні 2 березня, передає Укрінформ.

«За цей час ми об'єднали Євросоюз вже на новому рівні. Вищому, ніж формальний. Вищому, ніж міждержавний. На рівні звичайних людей. Коли Європарламент стоячи аплодував нам, нашій боротьбі, це було оцінкою наших зусиль. Нашого об'єднання. За шість днів війни – як тридцять років. Тому Євросоюз і відповідає нам «так». Ми розпочали спеціальну прискорену процедуру приєднання», - сказав Зеленський.

Він наголосив, що зараз українські дипломати і наші друзі об'єднують світ заради України і миру.

«Нейтральна Швейцарія підтримала санкції Євросоюзу проти російських олігархів, посадовців, проти самої держави та компаній. Ще раз: нейтральна Швейцарія! То чого тоді чекають деякі інші країни? До нашої антивоєнної коаліції приєднались вже й ті країни, на яких Москва ще тиждень тому розраховувала. Це надзвичайний результат», - сказав Президент.

Водночас для Росії наслідки будуть сумними, переконаний Президент.

«Прапор цієї держави більше не побачать на спортивних турнірах, сучасна світова культура буде для них тепер закритою. Російські товари прибирають з полиць магазинів по всьому світу. Російські банки відключають від глобальної системи. Російські громадяни втрачають заощадження, втрачають будь-які перспективи. Російські матері втрачають дітей в абсолютно чужій для них країні. Вдумайтеся у це число: майже шість тисяч загиблих росіян. Російських військових. За шість днів війни. Це без підрахунку втрати ворога за минулу ніч. Шість тисяч», - підсумував Президент.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-