Найкращий спосіб протистояти російській агресії – це посилювати ЗСУ - посол

Найкращий спосіб протистояти російській агресії – це посилювати ЗСУ - посол

Укрінформ
Україна дуже вдячна Нідерландам за рішення про надання снайперських гвинтівок, шоломів, бронежилетів, радарів та металошукачів, адже найкращий спосіб протистояти російській агресії – це посилювати Збройні Сили України.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі сказав посол України в Нідерландах Максим Кононенко.

“Сьогодні уряд Нідерландів зробив дуже важливий крок. На додаток до тієї політичної підтримки, яку ми відчуваємо починаючи з перших років російської агресії, сьогодні ми отримали дуже важливу безпекову підтримку. Найкращий спосіб протистояти російській агресії – це посилювати Збройні Сили України. Сьогодні саме це і відбулося. Було ухвалено рішення про надання нам оборонної зброї. Це не тільки шоломи, бронежелети, а й зброя, яка буде використовуватися для захисту нашої держави. Йдеться про надання снайперських гвинтівок, запит на отримання яких надсилала Україна. Останній розвиток безпекової ситуації продемонстрував, що нам ця зброя вкрай необхідна. Я дуже вдячний нідерландським партнерам за допомогу і словом, і ділом”, - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди ухвалили рішення про поставку Україні товарів військового призначення.

Читайте також: Росія зосередила в Україні та навколо неї до 190 тисяч військових – США в ОБСЄ

Таке рішення Кабінет міністрів Нідерландів ухвалив 18 лютого у відповідь на запит України щодо надання військової допомоги через загрозу нового вторгнення Росії.

Зокрема, йдеться про надання снайперських гвинтівок, шоломів, бронежилетів, радарів та металошукачів.

В Міноборони Нідерландів уточнили, уряд країни планує передати Україні 3000 шоломів та 2000 бронежилетів. Також Нідерланди готуються поставити 2 радари спостереження за полем бою та 5 радарів виявлення ворожої артилерії, а також 100 снайперських гвинтівок і 30 000 одиниць відповідних боєприпасів до них.

Окрім цього, Міністерство оборони розглядає передачі 30 металодетекторів та 2 робота-детектора для виявлення морських мін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-