Твердження про намір Києва розпочати «наступ» на ОРДЛО не відповідає дійсності — МЗС

Твердження про намір Києва розпочати «наступ» на ОРДЛО не відповідає дійсності — МЗС

Заява
Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ (МЗС) заявляють, що твердження про нібито намір української влади розпочати наступальну операцію на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини не відповідають дійсності.

Як передає Укрінформ, відповідна заява МЗС у зв'язку із звинуваченнями з боку російської сторони про нібито підготовку українською владою збройного наступу на сході, опублікована на сайті МЗС.

«Українські громадяни мешкають по обидва боки лінії розмежування. Їхній мир, безпека та добробут є абсолютним пріоритетом для Української держави. Твердження про нібито намір української влади розпочати наступальну операцію на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях не відповідають дійсності», - ідеться у заяві.

«Україна також не проводить та не планує жодних диверсій на Донбасі», - наголосили дипломати.

У МЗС України, категорично відкидають спроби Росії загострити і так напружену безпекову ситуацію.

«Залишаємося непохитно відданими політико-дипломатичному врегулюванню, разом з партнерами докладаємо максимальних зусиль, аби знизити напругу та втримати ситуацію в руслі дипломатичного діалогу», - підкреслили у зовнішньополітичному відомстві України.

«Натомість, ми спостерігаємо, як Російська Федерація розгортає кампанію із поширення масованої дезінформації, збільшує кількість обстрілів українських позицій та цивільної інфраструктури із забороненої Мінськими угодами зброї та ескалює безпекову ситуацію», - додали дипломати.

Читайте також: Україна не проводить та не планує жодних наступальних операцій на сході – Кулеба

Українські дипломати закликають міжнародне співтовариство - іноземні держави та міжнародні організації - негайно засудити провокації Російської Федерації та її окупаційних адміністрацій на сході України, які підважують процес політико-дипломатичного врегулювання.

«Відсутність належної реакції або нейтральна позиція лише підігруватимуть ескалацію ситуації з боку Росії», - наголосили у МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-