Кримчанину Салімову окупанти запросили 2,5 року колонії-поселення

Кримчанину Салімову окупанти запросили 2,5 року колонії-поселення

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму "прокурор" запросив 2,5 року колонії-поселення для кримського татарина Длявера Салімова зі Старого Криму, який відмовився публічно вибачатися для Телеграм-каналу РФ за те, що вимагав зняти кепку із символом Z.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група (КПГ), передає Укрінформ.

За даними КПГ, у серпні 2023 року Салімов у м. Старий Крим зажадав. аби інший житель Криму зняв кепку із символікою Z. Інцидент було записано на відео і згодом опубліковано у підконтрольних силовим структурам РФ телеграмм-каналах.

Проти кримського татарина порушили адміністративну справу за ч.1 ст. 20.1 КпАП РФ (Дрібне хуліганство). Його заарештували на 14 діб, а також оштрафували на 4 тисячі рублів за ч.1 ст.6.9 КОАП РФ – "Вживання наркотичних засобів чи психотропних речовин без призначення лікаря або нових потенційно небезпечних психоактивних речовин".

При цьому, за даними правозахисників, силовики РФ в усних розмовах кілька разів вимагали від Салімова записати публічні вибачення, яке планувалося опублікувати на Tелеграм-каналах.

Читайте також: Правозахисники закликали владу України відреагувати на затримання у Криму журналістки Зудієвої

"Салімов відмовився записувати публічні вибачення, і після цього 23 серпня 2023 року на нього завели кримінальну справу за ч. 1 ст. 119 КК РФ (погроза вбивством). Силовики знову запропонували Салімову записати публічне вибачення, від якого він знову відмовився. Після цього йому посилили звинувачення і позбавили волі", - зазначили правозахисники.

На початку листопада 2023 року дії кримського татарина перекваліфікували на ч. 2 ст. 119 КК РФ – "Погроза вбивством або заподіянням тяжкої шкоди здоров'ю, вчинене з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті чи ворожнечі або з мотивів ненависті чи ворожнечі щодо будь-якої соціальної групи".

Наступного дня його помістили під варту.

Читайте також: «Радіо Свобода» назвало політичним трюкацтвом суд в Росії над Алсу Курмашевою

Салімову загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Як повідомлялося, у тимчасово окупованому Криму жителя села Перово Сімферопольського району заарештували на 15 діб за допис у соцмережі "Крим - це Україна".

Фото: скриншот з відео у Telegram-каналі "ТалипоV Online"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-