З початку року журналісти ідентифікували 160 загиблих військових РФ з Криму

З початку року журналісти ідентифікували 160 загиблих військових РФ з Криму

Укрінформ
З початку року журналісти проєкту "Крим.Реалії" ідентифікували 160 військових РФ із тимчасово окупованого Криму, які загинули на війні з Україною.

Про це повідомляє "Крим. Реалії", передає Укрінформ.

"За останні три місяці журналістам "Крим.Реалії" вдалося ідентифікувати 160 російських військових із Криму, які загинули на війні з Україною", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зі 160 знайдених некрологів загиблим 29 – кримчанам з 810-ї окремої гвардійської бригади морської піхоти РФ, 8 – зі 126-ї окремої гвардійської бригади берегової оборони. Більш ніж у третині випадків дані про підрозділи та формування не вказуються.

Читайте також: Щонайменше 30 кримчан загинули у березні у війні проти України - правозахисники

За даними видання, про місце загибелі більшості з ідентифікованих – 87 осіб – нічого не відомо. При цьому вдалося з'ясувати, що 28 російських військових із Криму загинули в Херсонській області, 24 – в Донецькій області, 9 – у Луганській, 4 – у Запорізькій, 3 – у Харківській області, 2 – у Севастополі, по одному – в Миколаївській області, Чорному морі, а також на аеродромі в Саках.

Журналістам Крим.Реалії вже вдалося встановити особи більш як 680 загиблих російських військових із Криму та Севастополя. Російська сторона офіційно не публікує даних про втрати, поінформувало видання.

Читайте також: У Криму «виділили ділянки» для «ветеранів» агресора на братському цвинтарі

Раніше Укрінформ повідомляв, що у тимчасово окупованому Криму поховали щонайменше 694 солдатів російської армії, з них 525, ймовірно, були громадянами України.

Фото: hromadske.yalta.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-