На ТОТ Запоріжжя росіяни створили повну інфраструктуру для незаконної мобілізації

На ТОТ Запоріжжя росіяни створили повну інфраструктуру для незаконної мобілізації

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники створили повну інфраструктуру для незаконної мобілізації мешканців, зокрема "військові столи" на підприємствах.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

"Сьогодні вони створили всю інфраструктуру, яка займається призовом. На кожному підприємстві створили військові столи, де ведеться військовий облік мешканців, які залишаються в тимчасовій окупації", - зазначив Федоров.

За його словами, мобілізація на ТОТ, яку окупанти називають "призовом", вже розпочалася, всупереч обіцянкам Путіна.

"Хочу нагадати, що терорист Путін минулого року говорив, що на окупованих територіях - "нових", як вони їх називають, - найближчі п'ять років призову не буде. Такі були обіцянки, але ми бачимо, як це реалізується насправді", - наголосив він.

За інформацією з офіційних російських джерел, зазначив Федоров, загарбникам необхідно призвати більш ніж 150 тис. людей. При цьому на ТОТ залишилося не так багато мобілізаційного ресурсу, тому що 50% місцевих мешканців виїхали. Водночас ворог завіз на територію Бердянська, Мелітополя, Енергодара величезну кількість людей, які також стануть мобілізаційним ресурсом. У зоні ризику насамперед чоловіки віком від 18 до 30 років - саме вони підпадатимуть під першу хвилю поповнення "гарматного м'яса" ворога на лініях фронту.

Читайте також: РФ використовує мобілізацію на захоплених територіях для поширення впливу - британська розвідка

Начальник ЗОВА зауважив, що відповідальність за мобілізацію на ТОТ несуть гауляйтери. На Запоріжжі це Балицький, який тероризує все цивільне населення і зокрема керівників підприємств з тим, щоб вони забезпечували призов на строкову службу.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні-липні в РФ триває призов в армію, і в указі про нього немає винятків для чоловіків з нещодавно захоплених Росією територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-