На окупованій Херсонщині за доносом затримали журналіста з Генічеська

На окупованій Херсонщині за доносом затримали журналіста з Генічеська

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Херсонської області російські силовики затримали колишнього головного редактора генічеського сайту «Новий візит» Геннадія Осьмака.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр, передає Укрінформ.

«У Херсонській області окупанти затримали Геннадія Осьмака, який до початку повномасштабного вторгнення, за словами росіян, працював журналістом та популяризував батальйон імені «Номана Челебіджихана», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що журналісту загрожує до 15 років ув'язнення.

Читайте також: Росіяни шукають на ТОТ інформаторів, які за гроші здаватимуть своїх - Центр нацспротиву

Центр журналістських розслідувань повідомляє, що Геннадій Осьмак затриманий після доносу. Йому закидають «участь у незаконному збройному формуванні» через те, що журналіст нібито був «штатним піарником» неіснуючого «Кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана», який у РФ оголошено «екстремістською організацією», та підтримував водну блокаду окупованого Криму. За інформацією пропагандистських ресурсів, Осьмак після окупації частини Херсонської області нібито отримав російський паспорт.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2022 року у тимчасово окупованому Генічеську, що на Херсонщині, припинило роботу місцеве видання «Новий візит». Геннадій Осьмак заявив, що не має жодного стосунку до публікацій на цьому сайті.

Фото: Кримськотатарський ресурсний центр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-