Українці – у трійці лідерів серед відвідувачів турецької Каппадокії

Українці – у трійці лідерів серед відвідувачів турецької Каппадокії

Укрінформ
Українські туристи цього року стали одними з найчисленніших гостей турецької Каппадокії – регіону, відомого своїм особливим рельєфом, історичними та культурними пам’ятками.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеканал TRT Haber

«Люди почали активно відвідувати Каппадокію. У 2021 році ми приймали переважно гостей з України, Росії та Індонезії», – розповів президент палати туристичних гідів Невшехіра (NERO) Озай Онур.

За його словами, Каппадокія – один із важливих туристичних напрямків регіону, який користується популярністю серед туристів, оскільки включає відвідання підземних міст, скельних церков та монастирів, долин та дає змогу здійснити польоти на повітряних кулях.

Кількість відвідувачів Каппадокії у 2021 році зросла на 130%, як порівняти з 2020-м. Торік регіон відвідали 2 285 895 людей. Найактивнішим видався серпень.

Як повідомляє телеканал, українські туроператори активно здійснюють бронювання на наступний туристичний сезон у Туреччині. У туристичній сфері очікують, що 2022 року зможуть вийти на показник доходу від туризму допандемійного рівня 2019 року. 

«Минулого року Туреччину відвідали 29 млн іноземних гостей, з них регіон Анталію – 9 млн 94 тисячі. Було отримано доходу 24 млн доларів США, що набагато краще, ніж у 2020 році… Маємо великі очікування на 2022 рік. Відповідно до поточних бронювань, буде досягнуто показника 2019 року», – розповів президент федерації готельєрів Туреччини Сурурі Чорабатир.

За його словами, українські туроператори та агентства з листопада активно здійснюють бронювання на наступний туристичний сезон.

Як повідомляв Укрінформ, за перші вісім місяців 2021 року частка українців із загального числа туристів, які відвідали Туреччину, зросла втричі: з 3,57% у 2020 році до 10,25% у 2021-му, приблизно кожен десятий турист приїздив до Туреччини з України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-