У Відні запрацювали готелі та ресторани, але лише для вакцинованих

У Відні запрацювали готелі та ресторани, але лише для вакцинованих

Укрінформ
У Відні з 20 грудня знову відкрилися заклади громадського харчування та готельної сфери. Однак вони прийматимуть лише гостей з сертифікатом вакцинації або довідкою про перенесене коронавірусне захворювання.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, ресторани та готелі у столиці Австрії були закриті впродовж чотирьох тижнів через локдаун.

Нині відвідування закладів громадського харчування та готельної сфери у Відні дозволили вакцинованим і тим, хто перехворів на COVID-19. Для тих, хто досі не має щеплення від COVID-19, продовжують діяти обмеження виходу з дому. 

Також визначено, що ресторани та паби мають закриватися до 23.00. Виняток – новорічна ніч 31 грудня, коли можна буде працювати довше. Під час відвідування цих закладів слід носити маску типу FFP2, знімати яку можна лише безпосередньо за столом. Також відвідувачі мають зазначити свої контактні дані. 

Попри можливість відкритися багато віденських готелів все ж залишаться закритими. Причина – низький рівень бронювань через локдаун та чинні обмеження. Відповідно до даних готельної спілки Відня, закритим залишається орієнтовно кожен п’ятий готель міста. 

Як повідомляв Укрінформ, з 20 грудня також почали діяти нові правила в’їзду в Австрію. В’їхати до країни можуть лише ті особи, які мають або сертифікат про вакцинацію від COVID-19, або довідку про одужання, за умови надання також додатково негативного ПЛР-тесту.

В’їзд з подальшою самоізоляцією можливий лише для громадян Австрії, громадян ЄС та осіб, які мають дозвіл на проживання в Австрії. У такому випадку передбачено обов'язкову онлайн-реєстрацію, необхідність здавання тесту та можливість припинення карантину на 5-й день, якщо цей тест буде негативним.

Як повідомили у посольстві України в Австрії, наразі в’їзд до Австрії з туристичною чи бізнес-метою для невакцинованих неможливий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-