Португалія й після 9 січня вимагатиме негативний тест на COVID-19

Португалія й після 9 січня вимагатиме негативний тест на COVID-19

Укрінформ
Португалія вимагатиме від усіх мандрівників під час в’їзду в країну негативний тест на COVID-19 і після 9 січня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian. 

Прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта заявив, що прикордонний контроль у країні буде продовжено понад заплановану дату. У зв’язку з цим після 9 січня усі туристи та жителі країни, які прибудуть до Португалії, мають показати негативний тест на коронавірус.

Раніше це не було потрібно для людей, вакцинованих двома дозами.

Таким чином влада країни хоче обмежити поширення штаму коронавірусу Омікрон.

У середу, 15 грудня, у країні було зареєстровано 5,8 тис. нових випадків захворювання на COVID-19, що на 54% більше, ніж тиждень тому.

Ще 11 людей померло за добу від коронавірусу. В результаті загальна кількість смертей від COVID-19 в Португалії сягнула 18 698 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня Португалія змінила правила в’їзду для туристів з України. В’їзд в Португалію будь-яким транспортом (у разі прибуття авіа-, наземним та морським транспортом) дозволений лише за умови пред’явлення довідки про негативний результат тесту на коронавірус.

Також для здійснення "неважливих" (зокрема туристичних) подорожей до Португалії з 1 грудня 2021 р. до 9 січня 2022 р. громадяни України, які не мають дозвільних документів на проживання в Португалії або іншій країні ЄС, при прибутті авіатранспортом повинні мати ковід-сертифікат про повний курс щеплення або сертифікат про одужання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-