Шмигаль пропонує створити сприятливі умови для приваблення турецьких туристів до України

Шмигаль пропонує створити сприятливі умови для приваблення турецьких туристів до України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пропонує розробити сприятливі умови для залучення туристів з Туреччини до України.

Як передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, про це йшлося під час наради щодо розвитку двостороннього співробітництва з Турецькою Республікою у сфері туризму.

Прем’єр-міністр підкреслив, що необхідно напрацювати шляхи активізації взаємовигідної співпраці з Туреччиною у сфері туризму, зокрема розширити морське й авіаційне сполучення.

«Українці входять до списку найчисельніших туристів у Туреччині, і географія їхнього відпочинку постійно розширюється. Тому ми маємо розглянути можливість розширення сполучення, зокрема організувати додаткові рейси до популярних маршрутів на вихідні, а також відкрити сполучення з новими містами», – зазначив Шмигаль.

Водночас він підкреслив, що варто розробити сприятливі умови для залучення туристів із Турецької Республіки до України.

«Окрім великих міст, варто розглянути можливість розвитку напрямків до санаторних курортів, які будуть цікаві для подорожей всією родиною», – сказав Шмигаль.

Зі свого боку Надзвичайний і Повноважний Посол України в Турецькій Республіці Андрій Сибіга зазначив, що для туристів із Туреччини можуть бути цікавими визначні українські міста: Кам’янець-Подільський, Хотин тощо.

Читайте також: Зеленський закликав українців їхати до Туреччини на відпочинок

Також учасники наради обговорили можливість взаємного визнання між Україною і Туреччиною майбутніх сертифікатів здоров’я, які розробляються в Європейському Союзі. За словами Шмигаля, це допоможе значно збільшити потік туристів між державами в період пандемії.

За підсумками наради прем’єр-міністр дав доручення відповідним відомствам опрацювати питання можливості збільшення регулярних і чартерних рейсів між Україною і Туреччиною та розглянути шляхи спрощення системи відвідування України вакцинованими громадянами Туреччини.

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина продовжила до 31 травня термін дії вимоги щодо пред’явлення негативного ПЛР-тесту на COVID-19 для в'їзду громадян України та інших країн.

16 квітня Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні слід підтримати Туреччину та нарощувати туристичний потік, зокрема на тлі того, що РФ припинила туристичне сполучення з цією країною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-