Зеленський закликав українців їхати до Туреччини на відпочинок

Зеленський закликав українців їхати до Туреччини на відпочинок

Укрінформ
Україні слід підтримати Туреччину та нарощувати туристичний потік, зокрема на тлі того, що РФ припинила туристичне сполучення з цією країною.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав ввечері 15 квітня, після засідання РНБО, повідомляє Укрінформ.

«Говоримо про те, щоб можна було збільшувати туристичний потік громадян України й Туреччини. Особливо зараз, мені здається, ми повинні підтримувати один одного... Ви чули, росіяни сказали, що будуть обмежувати туризм, кількість туристів з Російської Федерації в Туреччину. Це їхні особисті справи. А я думаю, що нам треба, навпаки, – нарощувати туризм, і показати, що ми підтримуємо Туреччину», – сказав Зеленський.

Президент наголосив на тому, що Туреччина підтримує Україну, не визнає тимчасової окупації Криму.

Розповідаючи про нещодавній візит до Туреччини, подякував президенту та уряду Туреччини за підтримку.

«У нас був прекрасний візит в Туреччину. Я хочу подякувати уряду Туреччини, особливо пану президенту Ердогану. Він дійсно підтримує Україну. Ми підписали низку важливих документів. Але найголовніше сьогодні, коли говоримо про геополітичне питання, питання спокою в Україні й підтримку наших західних партнерів, то важливо, що Ердоган підтримує Україну, підтримує наші тимчасово окуповані території, підтримує Крим, нашу позицію, не визнає анексію Криму», – сказав Президент.

Читайте також: Авіасполучення між Україною і Туреччиною зросте на 112 рейсів – Украерорух

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 10 квітня відвідав Туреччину з робочим візитом. На зустрічі тет-а-тет з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом сторони обговорили ситуацію на сході України, Кримську платформу і двостороннє співробітництво. За головування двох президентів відбулося Дев’яте засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Турецькою Республікою. За його результатами було підписано спільну декларацію

Напередодні авіакомпанія Turkish Airlines припинила сполучення з РФ та у зворотному напрямку з 15 квітня до 1 червня. Це пов’язано з тим, що Росія з 15 квітня ввела заборону на регулярне та чартерне авіасполучення з Туреччиною, пояснивши це незадовільною епідеміологічною ситуацією. Також Туреччину було внесено до переліку країн, які не рекомендовані до відвідування громадянами РФ.

Рішення про припинення авіасполучення було оприлюднене після візиту Президента України Володимира Зеленського до Туреччини та його перемовин з Ердоганом. Скасування Росією авіасполучення з Туреччиною окремі ЗМІ та оглядачі пов’язують із результатами цих переговорів та підтримкою України Туреччиною, оскільки турпотік з РФ серед найактивніших, зокрема і в умовах пандемії. У Москві такі припущення відкидають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-