Росія для знищення супутників розробляє ядерну космічну зброю - CNN

Росія для знищення супутників розробляє ядерну космічну зброю - CNN

Укрінформ
Росія намагається розробити ядерну космічну зброю, яка б знищувала значну частину супутників за допомогою створення великої енергетичної хвилі під час детонації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN із посиланням на три поінформовані джерела, знайомими із даними розвідки США.

Зброя, над якою працює Росія, відома серед військових космічних експертів як електромагнітний імпульс ядерного вибуху (ЕМІ). За допомогою цієї технології створюється імпульс електромагнітної енергії і потік високо заряджених частинок, які порушуватимуть роботу супутників, що обертаються навколо Землі.

Міністерство оборони США та розвідувальне співтовариство протягом багатьох років відстежували спроби Росії розробити протисупутникову зброю, включаючи ЕМІ, йдеться у матеріалі.

Але нещодавно РФ досягла прогресу в зусиллях з розробки ядерної ЕМІ, свідчать дані американського оборонного відомства.

За словами неназваного американського чиновника, небезпека ядерного ЕМІ для США полягає у тому, що у космосі утвориться велика кількість виведених із ладу супутників, яка «виявиться небезпечною для будь-яких нових супутників, які ми можемо спробувати запустити для заміни або ремонту існуючих супутників».

Експерти вважають, що така зброя може потенційно знищити цілі групи малих супутників, таких як Starlink від SpaceX, які успішно використовуються Україною для війни з РФ.

Читайте також: Генсек ООН закликає утримуватися від гонки озброєнь у космосі

Застосування ЕМІ буде для Росії крайнім заходом, оскільки вона завдасть такої ж шкоди будь-яким російським супутникам у районі детонації, пояснили джерела.

Також залишається незрозумілим, яким саме є прогрес Росії у розробці ядерної ЕМІ.

Як відомо, 15 лютого Білий дім офіційно підтвердив, що загроза національній безпеці Сполучених Штатів пов’язана з протисупутниковою програмою, яку розробляє Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-