Російські хакери намагалися увійти в е-системи литовської армії

Російські хакери намагалися увійти в е-системи литовської армії

Укрінформ
Збройні сили Литви 3 лютого зафіксували підозрілий вхід в обліковий запис користувача армійської інформаційної системи дистанційного навчання ILIAS. Розпочато розслідування про обставини та наслідки цього втручання.

Як передає Укрінформ, про це 13 лютого повідомили литовському мовнику LRT у ЗС Литви.

3 лютого в соцмережі X була оприлюднена інформація, ніби група проросійських хакерів Just Evil зламала військові системи США та країн Балтії, зокрема Литви. У дописі йшлося про злам системи ILIAS литовської армії.

Представники литовської армії підтвердили порталу LRT, що 3 лютого дійсно було зафіксовано підозріле підключення до облікового запису користувача інформаційної системи дистанційного навчання збройних сил Литви ILIAS. «З цієї причини було відключено три сервери Ключового державного телекомунікаційного центру (KVTC), на яких розміщено навчальну систему ILIAS. Національний центр кібербезпеки (NKSC) в активній співпраці з литовською армією розпочав розслідування, наразі інцидент віднесено до середньої категорії кіберінцидентів», - сказали представники армії.

Читайте також: У Чехії минулого року зафіксували рекордну кількість кібератак

Згідно з наявною інформацією, витоку даних не було, але це має підтвердити слідство. «Інформаційна система дистанційного навчання ILIAS все ще відключена від зовнішньої мережі та зараз оновлюється», – повідомили в литовській армії.

Як повідомлялося, наприкінці травня минулого року російські хакери атакували держустанови та великі підприємства Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-