Суд Сеула виправдав голову компанії Samsung у справі про шахрайство

Суд Сеула виправдав голову компанії Samsung у справі про шахрайство

Укрінформ
Суддя Центрального окружного суду Сеула виправдав голову Ради директорів концерну Samsung Group, спадкоємця компанії Лі Дже Йона (відомого на Заході як Джей Й. Лі), за обвинуваченнями в махінаціях із курсами акцій і шахрайстві щодо бухгалтерської звітності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg

Обвинувачення стосуються суперечливого з точки зору законності злиття двох дочірніх компаній Samsung – Samsung C&T Corp. і Cheil Industries Inc. у 2015 році. За словами прокурорів, угода про злиття допомогла зміцнити контроль Лі над холдингом. Вони вимагали для Лі п’ятирічного ув’язнення і штрафу у розмірі, еквівалентному 376 тис. дол. 

На думку судді, прокуратура не надала достатніх доказів того, що угоду було проведено з порушенням закону або було здійснено з єдиною метою посилення Лі контролю над Samsung Electronics.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2017 року Лі вже було засуджено до п’яти років ув’язнення, але через рік вирок було зменшено до умовного терміну. Згодом судовий розгляд було відновлено, і в січні 2021 року бізнесмена засудили ще до 2,5 років ув’язнення.

Читайте також: Samsung відкрила лабораторію у США для розробки 3D-DRAM нового покоління - ЗМІ

Лі Дже Йона заарештували за підозрою у виплаті концерном Samsung великих сум грошей компаніям, що належали довіреній особі колишньої президентки країни Пак Кин Хе в обмін на політичну підтримку злиття дочірніх компаній Samsung, що, на думку прокурорів, посилило б контроль сім'ї Лі над компанією. За інформацією прокуратури, хабарі склали близько 30 млрд вон (27,1 млрд дол.).

У серпні 2021 року бізнесмена достроково випустили на свободу.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-