ФБР заявило про атаку китайських хакерів на американську інфраструктуру

ФБР заявило про атаку китайських хакерів на американську інфраструктуру

Укрінформ
Федеральне бюро розслідувань США заявило, що їм вдалося нейтралізувати хакерське угруповання, фінансоване Китаєм.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ. 

Директор ФБР Крістофер Рей заявив у середу, що відомство провело операцію з припинення діяльності групи "Вольт Тайфун". За його словами, ця група зламала сотні старих офісних маршрутизаторів, щоб отримати доступ до даних про американські активи.

Очільник ФБР заявив, що Китай навмисно закладає основу для того, щоб вивести з ладу ключові інфраструктурні системи США у разі конфлікту.

ФБР стверджує, що хакери націлилися на критично важливу інфраструктуру країни, включаючи системи водоочистки, електромережі, транспортні системи, нафто- і газопроводи, а також телекомунікаційні мережі. За словами Рея, групі вдалося встановити шкідливе програмне забезпечення і захопити сотні старих маршрутизаторів, підключених до цих об'єктів інфраструктури.

"Шкідливе програмне забезпечення "Вольт Тайфун" дозволило Китаю приховати, серед іншого, передопераційну розвідку і мережеву активність проти об'єктів критичної інфраструктури", - заявив він на засіданні спецкомітету Палати представників щодо Китаю.

За словами Рея, це свідчить про те, що хакери готувалися "посіяти хаос і завдати реальної шкоди американським громадянам і громадам".

Читайте також: ГУР знищило ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting, що працювала на російський ОПК

"Якщо і коли Китай вирішить, що настав час завдати удару, вони не зосереджуватимуться лише на політичних чи військових цілях", - додав він.

Експерти з кібербезпеки у США раніше попереджали, що Китай націлений на інфраструктуру, щоб закласти потенційну основу для порушення комунікацій у разі конфлікту.

Про хакерські дії групи "Вольт Тайфун" вперше стало відомо в травні минулого року в США, коли компанія Microsoft попередила, що група націлилася на кілька державних об’єктів, включаючи злом урядових електронних поштових скриньок.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден під час зустрічі із головою КНР Сі Цзіньпінем у листопаді наголосив на необхідності уникнення конфлікту між двома державами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-