Meta обмежить можливість надсилати повідомлення неповнолітнім

Meta обмежить можливість надсилати повідомлення неповнолітнім

Укрінформ
Компанія Meta оголосила, що впроваджує нові обмеження на обмін повідомленнями для підлітків у Facebook та Instagram, відтепер користувачам не дозволять надсилати повідомлення неповнолітнім.

Про це повідомляє Tech Crunch, передає Укрінформ.

Досі Instagram забороняв дорослим старше 18 років писати повідомлення підліткам, які не є їхніми підписниками. Нові обмеження за замовчуванням застосовуватимуться до всіх користувачів віком до 16 років, а в деяких країнах - до 18 років. Meta заявила, що надішле користувачам спеціальні сповіщення.

У Messenger неповнолітні користувачі зможуть отримувати повідомлення лише від друзів у Facebook або людей, яких вони мають у своїх контактах.

Meta також зробить батьківський контроль на своїх платформах більш надійним: батьки та опікуни зможуть дозволяти або забороняти зміни налаштувань конфіденційності, зроблені підлітками. Раніше, коли підлітки змінювали ці налаштування, батьки отримували сповіщення про це, але не могли нічого зробити.

Читайте також: Snapchat дозволить батькам обмежувати користування чат-ботом із ШІ для підлітків

До прикладу, якщо користувач-підліток намагається зробити свій обліковий запис загальнодоступним із приватного, або змінити елементи керування тим, хто може надсилати йому особисті повідомлення, батьки можуть заборонити ці дії.

Meta вперше запровадила інструменти батьківського контролю для Instagram у 2022 році.

Компанія заявила, що він також планує запустити функцію, яка не дозволить підліткам бачити небажані та невідповідні зображення у своїх особистих повідомленнях. Ця функція також працюватиме в чатах із наскрізним шифруванням і «перешкоджатиме» підліткам надсилати такі типи зображень.

Читайте також: Meta дозволить користувачам з ЄС відв'язати свої дані в Instagram, Facebook та Messenger

Як повідомляв Укрінформ, Meta Platforms заявила, що почне приховувати більше контенту від підлітків в Instagram і Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-