Зеленський анонсував послугу купівлі-продажу авто у Дії - запрацює з 20 грудня

Зеленський анонсував послугу купівлі-продажу авто у Дії - запрацює з 20 грудня

Укрінформ
Опівночі в застосунку «Дія» запрацює нова онлайн-послуга, що дозволить купити та продати авто через смартфон.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час Diia Summit, передає кореспондент Укрінформу.

«Революційна послуга, яка звільнить від бюрократії багатьох наших громадян, мільйони людей. Сьогодні опівночі запрацює онлайн-послуга купівлі-продажу машин в Дії», - поінформував Зеленський.

Глава держави пояснив, що всього лише за 15 хвилин можна буде продати або купити авто через смартфон і отримати новий техпаспорт та нові транспортні номери поштою.

«Те, що ми в Україні і робимо все це навіть зараз під час війни, говорить усьому світу про нас абсолютно чіткі речі. Ми можемо значно більше, ніж багато хто в світі, більше ніж від нас очікують. Ми - українці і коли ми впевнені в собі, працюємо заради своїх суспільних інтересів, заради своєї держави, ми досягаємо результату, який дає приклад іншим в світі. Ми віримо у власні сили, захищаємо свою державу, працюємо заради своєї держави. Діємо і це найголовніше», - підсумував Президент.

У свою чергу віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що Мінцифри запускає в "Дії" послугу з перереєстрації автотранспорту: автомобілів, мотоциклів та мопедів.

"Послуга з перерєстрації авто - це одна з найбільш революційних послуг за останній рік, які ми робимо з командою Міністерства внутрішніх справ. Якщо коротко - це можливість переоформити, тобто купити чи продати авто, без центрів МВС, суто онлайн, через QR-код або за лінком", - сказав Федоров.

Читайте також: За програмою «єОселя» пільгову іпотеку отримали вже майже 5,5 тисячі родин

За його словами, тепер ця процедура займає лише 15 хвилин, і виконати її можна, не відвідуючи сервісних центрів МВС.

Як повідомляв Укрінформ, Мінцифри вдосконалило послугу заміни посвідчення водія в «Дії», додавши можливість замовлення доставки документа.

У застосунку «Дія» 16 жовтня розпочалося бета-тестування послуги з перереєстрації автотранспорту. За словами віцепрем'єра Михайла Федорова, під час бета-тестування вже перереєстровано онлайн 61 авто.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-