Україна має капіталізувати досвід у сфері розвитку космічних технологій – Кабмін

Україна має капіталізувати досвід у сфері розвитку космічних технологій – Кабмін

Укрінформ
Україна має великий досвід у сфері розвитку космічних технологій та створенні сучасних ракетних комплексів, і повинна капіталізувати його відповідно до сучасних вимог і світових тенденцій.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у вітанні Кабінету міністрів у Facebook з нагоди Дня працівників ракетно-космічної галузі України.

«Своєю працею вони зміцнюють престиж нашої держави у світі, сприяють науково-технічному розвитку суспільства, а також виконують важливі стратегічні завдання, підвищуючи обороноздатність країни», - ідеться у вітанні.

«Уряд розуміє важливість розвитку ракетно-космічної галузі і приймає відповідні рішення. Зокрема цього року Кабінет міністрів затвердив концепцію науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки. Затверджено основні умови реалізації такого важливого проекту як запуск власного супутника дистанційного зондування Землі «Січ-2-1». Знято заборону на здійснення космічної діяльності приватними підприємствами, що відкриває нові можливості приватним компаніям і міжнародним інвесторам. Здійснюються кроки для державної підтримки ракетобудування», - сказано в повідомленні.

Прем’єр-міністр та урядова команда побажали працівникам ракетно-космічної галузі міцного здоров'я, добробуту, творчих успіхів і нових досягнень.

Читайте також: Кабмін призначив тимчасового керівника Держкосмосу

Як повідомляв Укрінформ, 12 квітня відзначається День працівників ракетно-космічної галузі України та Міжнародний день авіації і космонавтики. Свято присвячене першому в історії польоту людини в космос. 12 квітня 1961 року Юрій Гагарін першим у світі здійснив орбітальний обліт Землі.

Професійне свято працівників ракетно-космічної галузі України відзначається згідно з указом Президента України № 230/97 від 13 березня 1997 року "Про день працівників ракетно-космічної галузі України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-