Україна та Норвегія хочуть будувати сонячні електростанції у 60 Мвт

Україна та Норвегія хочуть будувати сонячні електростанції у 60 Мвт

Укрінформ
Україна зацікавлена в пропозиції Норвегії щодо будівництва в Україні двох сонячних електростанцій потужністю 60 Мвт.

Про це йшлося під час робочої зустрічі заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталії Бойко із віце-президентом норвезької компанії «Scatec Solar» Тер'є Осмундсеном та Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Норвегія в Україні Уле Тер'є Хорпестадом, повідомляє Урядовий портал.

"Під час зустрічі обговорили загальні правила на українському ринку для іноземних незалежних виробників електроенергії та перспектив відновлювальних джерел енергії після 2030 року. Наталія Бойко ... наголосила на зацікавленості розглянути та обговорити пропозицію норвезької сторони щодо будівництва в Україні двох сонячних електростанцій з потужністю 60 Мвт. Крім того, вона звернула увагу на можливість будівництва таких енергетичних об’єктів у різних регіонах України", - йдеться у повідомленні.

Також під час зустрічі були обговорені питання перспектив ринку електроенергетики України після 2030 року, зобов’язання України щодо збільшення частки електроенергії з відновлювальних джерел до 11% в балансі електричної енергії до 2020 року. Зокрема, готується до другого читання Верховною Радою проект Закону «Про ринок електричної енергії України», який повністю імплементує Третій енергетичний пакет ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-