Україна та Молдова поглиблюють співпрацю у молодіжній та спортивній сферах

Україна та Молдова поглиблюють співпрацю у молодіжній та спортивній сферах

Укрінформ
У стінах Міністерства молоді та спорту України 22 квітня очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Молдова у Україні Валеріу Ківером.

Як повідомляє пресслужба Мінмолодьспорту, сторони обговорили підтримку України у сферах молодіжної політики та розвитку спорту, передає Укрінформ.

Очільник Мінмолодьспорту подякував дипломату за солідарність з Україною та підтримку: «Україна вдячна Молдові за непохитну підтримку позиції України, щодо відсторонення російських та білоруських спортсменів від міжнародних змагань, поки триває російська агресія», — зазначив Матвій Бідний.

Посол Республіки Молдова в Україні акцентував увагу на важливості поглиблення співпраці між урядовими та спортивними структурами двох країн. З цією метою готується низка заходів та підписання документів між урядовими структурами двох країн.

Основні моменти зустрічі включали обговорення обсягів підтримки, яку надала молдовська сторона від початку повномасштабної військової агресії Росії проти України. Матвій Бідний подякував за гостинність, яку Молдова надала українським спортсменів, підкресливши, що така підтримка є взірцем міжнародної солідарності.

«Кожен день війни завдає великої шкоди нашим людям та нашій інфраструктурі. Більше 450 спортсменів та тренерів уже втратили свої життя через російську війну», - додав очільник Мінмолодьспорту.

Під час зустрічі сторони також обговорили важливість розвитку масового спорту як засобу покращення фізичного та психічного здоров'я. Мінмолодьспорту активно працює над реалізацією програм, що спрямовані на популяризацію здорового способу життя та підтримку молодіжних ініціатив.

Читайте також: Колективу Мінмолодьспорту представили новопризначеного заступника міністра

Матвій Бідний підкреслив, що співпраця з Молдовою має стратегічне значення, особливо у світлі європейської інтеграції обох країн: «Ми цінуємо нашу співпрацю і віримо у подальше зміцнення нашої взаємодії».

Ця зустріч підкреслила спільний шлях України та Молдови у процесі європейської інтеграції.

Фото: mms.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-