Національна збірна України з хокею готується до чемпіонату світу

Національна збірна України з хокею готується до чемпіонату світу

Укрінформ
Хокеїсти національної збірної України на ковзанці Виставкового центру у Києві готуються до чемпіонату світу у Дивізіоні 1В. 

Нині в таборі команди під керівництвом асистента головного тренера Олега Шафаренка поки працюють лише хокеїсти з національного чемпіонату. Представники іноземних клубів разом із наставником команди Дмитром Христичем зберуться разом на другому етапі підготовки, у литовському місті Каунас, передає Укрінформ.

Тимчасово випали з обойми національної команди провідні нападники херсонського «Дніпра» Микита Сидоренко, Ілля Крикля і Сергій Стецюра. Вони приїхали до лав команди з пошкодженнями. Вони відновлюються під керівництвом лікаря збірної Володимира Секретного. З температурою злягли оборонці Всеволод Толстушко і Гліб Варава, а також нападники Денис Бородай і Роман Благий. 

Тож, з кандидатів на поїздку на чемпіонат світу підготовку розпочали воротарі Олег Петров та Едуард Захарченко, оборонці Євген Ратушний, Микита Полоницький, Олексій Янішевський, нападники Віталій Лялька, Віктор Захаров, Вадим Мазур, Володимир Чердак, Гліб Кривошапкін, Ярослав Панченко. Для того, щоб тренування були повноцінними, їх доповнили чотверо молодих хокеїстів.

Гравці підійшли до зборів у різному стані. Представники херсонського «Дніпра» і Ярослав Панченко з «Київ Кепіталз», команди яких закінчили плей-офф на півфінальній стадії, відпочивали довше. Гравці «Сокола» і «Кременчука» у свою чергу ледь встигли перевести подих після фінального протистояння, яке розтягнулося до 29 березня. Зрештою, тренерський штаб схильний вважати, що цього часу на відновлення достатньо.

«Проводимо тренування з ухилом на технічну підготовку, згодом трохи попрацюємо над єдиноборствами, - каже Олег Шафаренко. - Також ставимо за мету перевірити молодих гравців – спершу в тренувальному режимі, поряд із досвідченими хокеїстами, а потім тих, хто проявить себе найкраще, візьмемо до Литви».

За словами тренера, кістяк команди залишиться тим же, що виступав під час олімпійської кваліфікації у Польщі. Але шанс пробитися до складу залишаються в кожного з гравців, які викликані на збір. Під час формування складу хокеїсти мають відповідати певним критеріям за трьома складовими - фізичною, психологічною і тактико-технічною».

Читайте також: Українські хокейні арбітри судять матчі європейських чемпіонатів

Чемпіонат світу у Дивізіоні 1В стартує 27 квітня у Вільнюсі. Суперниками збірної України будуть команди Естонії, Китаю, Нідерландів, Іспанії та Литви.

Фото: fhu.com.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-