Українські хокейні арбітри судять матчі європейських чемпіонатів

Українські хокейні арбітри судять матчі європейських чемпіонатів

Укрінформ
Представники української хокейної Феміди працюють на матчах жвропейських національних чемпіонатів.

Так, бригада українських суддів у складі Андрія Кічі, Антона Перетятька, Тимура Чермашенцева та Олега Остроуха працювала на поєдинках плей-офф хокейного чемпіонату Румунії та угорсько-румунської Ерстеліги, передає Укрінформ. 

«Чемпіонат Румунії за рівнем можна прирівняти до нинішнього чемпіонату України, тоді як Ерстеліга технічніша, швидша та сильніша. Працюючи в таких умовах, наші арбітри отримують додаткову практику та покращують свій фаховий рівень. Важливо, що ми, українські судді, отримуємо високі оцінки за підсумками проведених матчів від іноземних інспекторів, що показує і підтверджує наш високий особистий рівень кваліфікації. Наша робота дійсно визнається за кордоном, найкращим підтвердженням тому є постійні виклики українських суддів за кордон», - каже суддя міжнародної категорії та віцепрезидент ФХУ Андрій Кіча.

Окрім двох згаданих чемпіонатів, Андрій Кіча як головний арбітр також судив матчі у Великій Британії.

Внутрішній чемпіонат Британії заслуговує на окремий огляд, оскільки рівень організації і проведення заходів у Британії на дуже високому рівні, і нам є чому повчитися. Відвідуваність матчів і вболівальницька активність вражають.

Можливість підвищити рівень за кордоном у наших арбітрів зʼявилася завдяки підтримці Міжнародної федерації хокею (IIHF), співпраці ФХУ з Міністерством молоді та спорту України шляхом реалізації програми вдосконалення кваліфікації українських арбітрів міжнародної категорії, що впроваджується протягом останніх двох сезонів між федераціями хокею України, Румунії, Угорщини, Польщі та Великої Британії.

Федерація хокею України домовилася з цими країнами-представницями IIHF, аби наші спеціалісти могли вдосконалювати та підтверджувати свій міжнародний рівень у їхніх внутрішніх чемпіонатах.

Читайте також: Годинюк став віцепрезидентом ФХУ з питань розвитку збірних команд України

«У швейцарському хокеї є фраза No refs, no game. Тому якщо принципи fair play та «10-ти золотих правил хокею» IIHF будуть дотримуватися і в Україні, це докорінно змінить малюнок і культуру гри в хокей у нашій державі. Ми судді, як і гравці, тренери, менеджери, уболівальники, батьки є частиною нашої улюбленої гри і завжди раді працювати для її вдосконалення. Наших арбітрів цінують міжнародні фахівці, тому це великий плюс - мати нагоду працювати за кордоном та переносити всі напрацювання в Україну. Цінуймо своїх, тих кого маємо, бо ми варті поваги», - підсумував Андрій Кіча.

Фото: fhu.com.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-