У Києві пройшла нарада з питань футбольного арбітражу у Прем'єр-лізі

У Києві пройшла нарада з питань футбольного арбітражу у Прем'єр-лізі

Укрінформ
У столичному Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу відбулася робоча нарада за участі керівництва УАФ та УПЛ і представників клубів Прем'єр-ліги (УПЛ).

У засіданні взяли участь віцепрезидент УАФ Олександр Шевченко, генеральний секретар УАФ Ігор Грищенко, голова комітету арбітрів Катерина Монзуль, голова комітету професіонального футболу Олег Лужний, в.о. президента УПЛ Євген Дикий та представники клубів Прем'єр-ліги, передає Укрінформ.

Під час наради були обговорені нововведення в системі українського арбітражу. Зокрема, учасники говорили про механізм застосування системи жеребкування під час призначення арбітрів на матчі чемпіонату України. Тестове випробування цієї системи відбулося під час призначення арбітрів на матчі 1/2 фіналу Кубку України. Аби впровадити подібну систему на матчах УПЛ, серед іншого потрібно відмовитися від регіонального принципу призначення арбітрів. Представники клубів із розумінням поставилися до такої пропозиції.

Представників клубів поінформовали, що в межах реформи українського арбітражу до окремих представників суддівського корпусу було застосовано тестування на поліграфі.

Читайте також: Шевченко поспілкувався з футболістами збірної U19, які вийшли на Євро-2024

Окрім того, керівники клубів УПЛ знову повернулися до розмови про створення фонду для преміальних виплат найкращим арбітрам за підсумками сезону і при цьому висловили повну довіру комітету арбітрів УАФ.

Фото: uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-