МОК закликає спортсменів не брати участь в «Іграх дружби» у Росії

МОК закликає спортсменів не брати участь в «Іграх дружби» у Росії

Укрінформ
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) закликає спортсменів не брати участь в «Іграх дружби», які відбудуться в Росії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві МОК.

«Олімпійський рух рішуче засуджує будь-які ініціативи щодо повної політизації спорту, зокрема створення повністю політизованих спортивних заходів російським урядом», - заявили в МОК.

У Комітеті також наполегливо закликають «всіх зацікавлених сторін олімпійського руху та всіх урядів відмовитися від будь-якої участі, та підтримки будь-яких ініціатив, які мають на меті повністю політизувати міжнародний спорт».

У МОК звернули увагу на те, що всупереч основним принципам Олімпійської хартії та резолюціям Генеральної Асамблеї ООН російський уряд має намір організувати в Росії суто політично мотивовані спортивні заходи.

«Уряд Росії створив і фінансує «Міжнародну асоціацію дружби» для проведення літніх і зимових «Ігор дружби». Судячи з усього, перші «Літні ігри дружби» планують провести в Москві та Єкатеринбурзі у вересні 2024 року, а «Зимові ігри дружби» — у Сочі, Росія, у 2026 році», - зазначили в Комітеті.

Читайте також: Гутцайт: Є шанс, що Росія відмовиться від Олімпійських ігор

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні відхилив апеляцію Олімпійського комітету Росії (ОКР) на рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) про призупинення членства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-