Гутцайт: Є шанс, що Росія відмовиться від Олімпійських ігор

Гутцайт: Є шанс, що Росія відмовиться від Олімпійських ігор

Укрінформ
Зараз у рф сім ліцензій на Олімпіаду в Парижі.

Президент НОК України Вадим Гутцайт у коментарі Tribuna.com поділився думками про рішення CAS відхилити апеляцію Олімпійського комітету Росії на рішення МОК про призупинення членства, передає Укрінформ.

«Хочу привітати всіх з цим рішенням, тому що кожен крок до того, щоб Росії не було на Олімпійських іграх і взагалі у міжнародному спорту – це дійсно велика перемога для всіх українців та всіх наших спортсменів. Було багато чого зроблено, щоб росіян та білорусів не було на міжнародних змаганнях та на найголовніших змаганнях – на Олімпійських іграх.

Зараз вийшло рішення, що вони залишились там, де повинні залишатися – поза олімпійським рухом. Та поза розумінням, що країні, яка на нас напала, окуповує наші території, вбиває українців і намагається забрати нашу незалежність, не місце в міжнародному спорті. Це не пов’язано з виступами росіян на Олімпіаді, але це меседж, що такій організації, як ОКР, не місце в олімпійському русі та в МОК. Це таке іміджеве рішення. Є маленькі перемоги, а є іміджеві перемоги та поразки. Це іміджева поразка Росії, а для нас це іміджева перемога», - сказав Гутцайт.

Президент НОК України припускає, що росіяни самостійно відмовляться брати участь в Олімпіаді-2024.

«У багатьох видах вони вже не встигли отримати ліцензії, тому що вже час пройшов. І в багатьох видах вони самі відмовляються брати участь у ліцензійних змаганнях без прапора, символіки. Я дізнався, що у них вже є 7 ліцензій. Порівняти з тим, що у них завжди було 350, а зараз 7. Може отримають ще якихось 10-15-20 – це взагалі ні про що. Я бачу, що є шанс, що вони, проводячи альтернативні змагання в Росії, відмовляться від Олімпійських ігор, - сказав Гутцайт.

Читайте також: Арбітраж у Лозанні підтвердив рішення МОК про призупинення членства Росії

У жовтні МОК призупинив діяльність Олімпійського комітету Росії через включення до свого складу регіональних організацій окупованих територій України.

Фото: noc-ukr.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-