Збірна України вирушила на чемпіонат ВПС США серед поранених військовослужбовців та ветеранів війни

Збірна України вирушила на чемпіонат ВПС США серед поранених військовослужбовців та ветеранів війни

Укрінформ
Національна збірна України у складі 30-ти учасників сьогодні вперше вирушила на чемпіонат Військово-повітряних Сил США, міжнародні спортивні змагання поранених військовослужбовців та ветеранів війни (United States Air Force Trials 2024), які відбудуться 4-16 березня у місті Лас-Вегас (штат Невада).

«Синьо-жовту» команду на Центральному залізничному вокзалі Києва проводжали, зокрема, в.о. Міністра у справах ветеранів Олександр Порхун та в.о. Міністра молоді та спорту Матвій Бідний, передає Укрінформ.

Олександр Порхун, звертаючись до українських воїнів, наголосив, що ветеранський спорт - це про нескореність, незламність, і, головне, - про силу духу, який рухає ветеранів вперед.

«Пишаюсь кожним із вас, хто після отримання поранення не втратив силу волі, зміг гідно повернутися до цивільного життя та пішов у спорт. Ви не зупиняєтеся на місці, постійно рухаєтеся вперед. Тому, дуже важливо, що ви представляєте Україну на найвищому рівні», - сказав Олександр Порхун, подякувавши заодно партнерам збірної за підтримку, організацію відбору, підготовку команди та її відрядження до місця змагань.

Матвій Бідний, у свою чергу, подякував Збройним Силам України за можливість консолідувати міжнародну підтримку нашої країни у світі.  

«Низький вам уклін за те, що ви вже зробили і продовжуєте робити. Сьогодні у вас нова місія: кожен з вас є амбасадором, який представлятиме Україну на міжнародній арені і своїм прикладом доводитиме усьому світу про нашу незламність, про нашу силу. І тим також повертатимете своїх побратимів до нової фази життя - після поранень, після військової служби. Сьогодні кожна ваша медаль та ліцензія є черговим героїчним подвигом українських військовослужбовців», - підкреслив Матвій Бідний.

Головна тренерка збірної України Олена Яновська повідомила, що національна команда виступить у дев'яти з десяти адаптивних видах спорту - стрільба з лука, легка атлетика, пауерліфтинг, веслування на тренажерах, плавання, велоспорт, волейбол сидячи, баскетбол та регбі на візках.

Заявка України на United States Air Force Trial-2024:

ветерани та військовослужбовці - Василь Барилюк, Ілля Денисенко, Герман Золотарьов, Олександр Катаула, Костянтин Кашула, Вадим Кіріченко, Тимур Леон, Олександр Недашковський, Євгеній Омельчук, Ігор Салій, Руслан Сумін, Дмитро Терещенко, Ігор Троян, Євген Федосєєнко, Іван Халупа, Роман Цикерда, Назар Лозовий, Артем Погорілий;

НГУ, СБУ та Держприкордонслужба - Ігор Бутенко, Юрій Гапончук, Сергій Кіяшко, Артем Коц, В'ячеслав Овсянніков, Ігор Панчук, Юрій Павлік, Павло Слизький, Сергій Дубов, Вадим Гільчук;

Нацполіція та Управління Держохорони - Алан Болієв і Артем Кайдан.

Читайте також: Мінветеранів оголосило склад української команди на змаганнях United States Air Force Trials 2024

Змагання United States Air Force Trials в Україні організовано Мінветеранів спільно з бюджетною установою «Український ветеранський фонд», громадською організацією «Повернись живим!», Центром стратегічних комунікацій «Стратком Україна» та громадською організацією «Ігри Інвіктус Україна».

Фото: mms.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-