Суд в Амстердамі заочно засудив футболіста московського «Спартака» за контрабанду кокаїну

Суд в Амстердамі заочно засудив футболіста московського «Спартака» за контрабанду кокаїну

Укрінформ
Суд в Амстердамі заочно засудив футболіста московського "Спартака", ексгравця збірної Нідерландів Квінсі Промеса до шести років ув’язнення. Його визнали винним у справі про контрабанду понад 1300 кілограмів кокаїну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Промес не був присутній на засіданні суду. Прокуратура Нідерландів не змогла домогтися від російської сторони його екстрадиції. За версією слідства, футболіст був учасником злочинної мережі, в якій, як стверджується, виконував одну з керівних ролей і фінансував операції.

Про те, що Промеса підозрюють у причетності до контрабанди партії кокаїну, яку заарештували в порту Антверпена, стало відомо у 2022 році.

Це не перший вирок Промеса. У червні 2023 року його засудили до 18 місяців ув'язнення у справі про напад. За версією поліції, футболіст на сімейній вечірці, яка проходила у нього вдома, посварився з одним із родичів і завдав йому кілька ударів ножем. Після порушення кримінальної справи Промес залишив Нідерланди, де на той момент грав за "Аякс", і підписав контракт із московським "Спартаком".

Читайте також: Росію позбавили «золота» Олімпіади-2022 у фігурному катанні

Квінсі Промес - один із найкращих легіонерів в історії Російської футбольної прем'єр-ліги. Він грав і грає у ній за "Спартак" з 2014 по 2018 рр. та з 2021-го по цей час.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня Міжнародний союз ковзанярів (ISU) позбавив російську фігуристку Камілу Валієву, яка виступала під нейтральним прапором, «золота» Олімпіади-2022 і анулював результати спортсменки. Це було зроблено через позитивний допінг-тест, результати якого виявили вже після того, як вона стала однією з чемпіонок Пекіна-2022.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-