Українська та італійська асоціації футболу підписали меморандум про співпрацю

Українська та італійська асоціації футболу підписали меморандум про співпрацю

Укрінформ
Під час конгресу УЄФА у Парижі українська та італійська асоціації футболу підписали меморандум про співпрацю.

Про це повідомляє пресслужба Української асоціації футболу (УАФ), передає Укрінформ. 

УАФ та ІФА мають давню історію співробітництва, підтверджену реалізацією з початку повномасштабної війни в Україні численних спільних ініціатив на підтримку українських громадян, зокрема, молодих футболістів. Нині асоціації-партнери започатковують новий проєкт. Мова йде про реалізацію у центрі Коверчано спільних заходів технічного тренувального характеру за участю молодих українських гравців і тренерів.

«Я пишаюся тим, що Україна обрала Італію для початку такої важливої як з футбольної, так і з ціннісної точки зору співпраці, - заявив президент ІФА Габріеле Гравіна. - Ми завжди були на боці наших українських друзів через ініціативи солідарності, а також спортивні проєкти, надаючи можливості для реєстрації в них тисячам молодих людей, які втекли від війни. Зараз ми забезпечимо ще більш структурований шлях технічної співпраці, яка має на меті гарантувати майбутнє українського футболу. З Андрієм Шевченком ми дружимо протягом тривалого часу, я бажаю йому успішної роботи для своєї країни на посаді президента УАФ».

«Італія завжди була для мене другою домівкою, наповненою незабутніми спогадами. Я вдячний кожному італійцю за постійну підтримку з першого дня повномасштабної війни в Україні. І я з нетерпінням чекаю на реалізацію спільних проєктів для розвитку українського футболу», - зазначив Шевченко.

Читайте також: Андрій Шевченко провів важливі зустрічі під час конгресу УЄФА

Обидві національні асоціації мають намір зміцнювати та розвивати відносини дружби і технічної співпраці, допомагаючи тренерам та молодим гравцям реалізувати свій людський і фаховий потенціал, а також брати участь у спортивних та освітніх заходах в Італії.

Фото: uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-