П'ять досягнень Марти Костюк на тенісних турнірах Grand Slam

П'ять досягнень Марти Костюк на тенісних турнірах Grand Slam

Укрінформ
Киянка Марта Костюк стала другою українською тенісисткою, яка досягла чвертьфіналу Australian Open. 

Раніше лише Еліна Світоліна доходила до цієї стадії в Мельбурні (2018, 2019 роки). Поки що жодній українській тенісистці не вдавалося пройти до півфіналу цих змагань, передає Укрінформ. 

Марта встановила ще чотири досягнення. Так, у 21 рік вона стала наймолодшою українською тенісисткою у чвертьфіналі австралійського «мейджора» і другою наймолодшою серед українок на всіх турнірах Grand Slam, після Еліни Світоліної на «Ролан Гаррос»-2015.

Костюк - четверта українська тенісистка, яка зіграє у чвертьфіналі турніру Grand Slam. Крім Еліни Світоліної, яка зіграла на цій стадії на всіх «мейджорах», до 1/4-ї Відкритого чемпіонату США доходили Катерина Бондаренко (2009 рік) та Леся Цуренко (2018).

Марта стала  другою українською тенісисткою, яка виграла 10 матчів в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії. Лідирує за цим показником Еліна Світоліна - 24 перемоги.

І, нарешті, Марта Костюк - п'ята українська тенісистка, яка виграла 20 матчів в основній сітці турнірів Grand Slam. Еліна Світоліна має 88 перемог, Леся Цуренко - 38, Катерина Володько (Бондаренко) - 29, Олена Бондаренко - 26.

Читайте також: Марта Костюк: У грі з Гауфф треба бути настільки агресивною, наскільки можу

Як повідомляв Укрінформ, свій чвертьфінальний матч на Відкритому чемпіонаті Австралії -2024 проти четвертої «ракетки» світу Коко Гауфф зі США Костюк проведе у вівторок 23 січня.

Фото6 btu.org.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-