Чемпіонат світу з плавання в Катарі відбудеться без російських спортсменів

Чемпіонат світу з плавання в Катарі відбудеться без російських спортсменів

Укрінформ
На чемпіонаті світу з водних видів спорту, який відбудеться в лютому в катарській Досі, не буде спортсменів з Російської Федерації.

Як передає Укрінформ із посиланням на АРА, про це повідомила у середу Всесвітня федерація водних видів спорту.

"Чемпіонат світу з плавання у Катарі (2-18 лютого) відбудеться без російських спортсменів. На змагання в Досі не було зареєстровано жодного незалежного нейтрального спортсмена російського походження", - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що у змаганнях візьмуть участь п'ять спортсменів, які раніше виступали за Білорусь.

Читайте також: Троє російських спортсменів отримають громадянство США

У вересні минулого року Всесвітня федерація водних видів спорту ухвалила рішення про повернення спортсменів з Росії та Білорусі, які раніше були виключені через агресію РФ проти України, - за умови дотримання певних критеріїв. До цих критеріїв було віднесено відсутність активної підтримки вторгнення Росії в Україну, невиконання гімнів, відсутність демонстрації національних прапорів та дотримання визначених антидопінгових заходів. Крім того, у кожному змаганні міг брати участь лише один спортсмен з РФ та один спортсмен з Білорусі.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету допустив росіян і білорусів до Олімпіади-2024 у Парижі під нейтральним прапором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-