У Латвії засудили рішення МОК допустити росіян і білорусів до Олімпіади

У Латвії засудили рішення МОК допустити росіян і білорусів до Олімпіади

Заява
Укрінформ
Міністерство освіти і науки Латвії та його керівник Анда Чакша засуджують рішення Міжнародного олімпійського комітету дозволити російським і білоруським спортсменам брати участь в Олімпійських іграх-2024 у Парижі як нейтральним спортсменам.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві МОН і міністра у соцмережі Х.

У МОН заявили, що таке рішення є неприйнятним, поки в Європі триває жорстока війна. Відповідно Латвія веде інтенсивні консультації з Україною та її союзниками, і за цим «будуть дії», обіцяє міністерство, яке, серед іншого, опікується і справами спорту.

Перепостивши твіт МОН, його керівниця додала, що засуджує рішення МОК, тому що воно паплюжить спортсменів і вищу мету спорту - чесну конкуренцію. «Тож давайте зробимо все, щоб добитися справедливості від імені українців та всіх спортсменів, які заслуговують на Олімпійські ігри, які вшановують людські досягнення та вільні від політики й агресії», - написала Чакша.

У своїй заяві Латвійська баскетбольна асоціація (LBS) також засудила рішення МОК, називаючи його "нечестивим". LBS зазначила, що з початку війни в Україні вона була першою спортивною організацією Латвії, яка засудила країну-агресора. Асоціація надала непохитну підтримку та допомогу українському баскетболу, формуючи коаліції з іншими країнами, висловлюючи тверду позицію на різних форумах та зустрічах ФІБА.

Читайте також: МОК призупинив членство Олімпійського комітету Росії

Як відомо, у п'ятницю МОК дозволив російським та білоруським спортсменам брати участь в якості нейтральних атлетів на Олімпійських іграх у Парижі наступного року. Наразі 11 спортсменів - вісім з Росії та три з Білорусі - кваліфікувалися на ігри.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України вважає помилковим рішення Міжнародного олімпійського комітету дозволити російським і білоруським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях у нейтральному статусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-